BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Totálisan hír-függő a hazai piac - Mi várható?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,41 pontos emelkedéssel, 18.171,71 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,12 százalékkal erősödött.

Králik István, a KBC Securities üzletkötője a folytatódó jó hangulatban a részvényárfolyamok "megtartását", vagy enyhe emelkedését várja. A mozgás "abszolút hír-függő" - mondta. Hozzátette: az árfolyamok most olyan technikai szinteken vannak, ahol további emelkedés lehet, ha marad a kormány békülékeny hangulata és a gyors megegyezésre való törekvés a nemzetközi pénzintézetekkel. Ez stabilizálhatja a piacot, vagy kaput nyithat a további emelkedésnek.

Az európai és amerikai pozitív hírek hatására enyhén emelkedő nyitásra számít Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője is. Kiemelte a szerdán publikált amerikai ingatlanszektor pozitív adatait. A kedvező hírekhez tartozik Magyarország javuló megítélése, amit jelez a forint erősödése is - tette hozzá.

A szakértő szerint az árfolyamok fontos szintekhez érkeztek, ami a felfelé irányuló kitörés irányába hatnak.Felhívta a figyelmet az egyéves diszkontkincstárjegy csütörtöki aukciójára. A szakértő szerint az itt elért hozam is fontos piaci indikátor.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 537,45 pontos, 3,05 százalékos emelkedéssel, 18.150,30 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,9 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.