BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább bőgetheti a fűnyírót a Citi

A Citigroup folytathatja a költségcsökkentő intézkedéseket a kötvénypiaci- és a banki szektorokban, amennyiben a két terület bevétele nem növekszik megfelelő mértékben.

A Citi a 2008-as válság után most építi újra befektetési banki ágazatát, ugyanakkor folyamatosan karcsúsítja azokat az üzletágakat, amelyek nem hoznak kellő bevételt. A jelenleg folyamatban lévő leépítések összesen 5 ezer munkahelyet érintenek és John Gerspach, a cég pénzügyi igazgatója egy mai sajtóbeszélgetésen nem zárta ki a folytatást.

Bár elkötelezettek vagyunk a kötvénypiaci és a banki ágazat felé, nem hagyjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a költségstruktúránkat nem indokolja a jelenlegi bevétel – idézi a Reuters a menedzsert. Gerspach azt is világossá tette, hogy bár a bank nem fogja siettetni az esetleges kapacitáscsökkentés lépéseket, nem is fognak késlekedni ezekkel a hosszú távú stratégia ürügyén.

Az eszközállományát tekintve harmadik legnagyobb amerikai bank a múlt héten közölte, hogy az említett két szektorban 29 százalékkal csökkentek a bevételei, leszámítva a pénzintézet tartozásainak értékválasztásából származó mínuszt. A 266 ezer munkatárssal működő globális vállalat a negyedik negyedévben mintegy 400 millió dollárt fizetett ki végkielégítésként, a leépítésre kerülő alkalmazottak harmada dolgozik a kötvénypiaci, illetve a banki részlegben, amely magába foglalja a fedezeti alapokat és a részvénypiaci üzletágat is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.