BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kgfb: Fontos határidő jár le ma

Az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) első részletét február utolsó napjának végéig kell befizetni, aki ezt elmulasztja, annak automatikusan megszűnik a biztosítása - hívja fel az autósok figyelmét a netrisk.hu internetes alkusz, az MTI-hez is eljuttatott közleményében.

A díj meg nem fizetése miatt megszűnt szerződés csak az eredeti biztosítónál köthető újra, de addig is fedezetlenségi díjat kell fizetnie a szerződőnek. Ennek napi díja van, amely - a baleseti adóval együtt - meghaladhatja a 600 forintot is.

A januártól fizetendő baleseti adó a kgfb díj 30 százaléka. A netrisk.hu felhívja a figyelmet arra is, hogy a biztosítók kétféleképpen számlázzák ezt az adót. Vagy együtt a kgfb díjjal, vagy pedig attól elkülönítve teszik. Praktikusan: vagy egy - adóval növelt összegű -, vagy pedig két csekket küldenek.

Amennyiben az adót nem fizeti meg az autós, a biztosító akkor is megfizeti a baleseti adót úgy, hogy a biztosítási díjból veszi el rá a pénzt. Ekkor viszont a biztosítás marad fedezetlen, és szűnik meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.