BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan, mi erősíti a forintot!

Korrigálta pénteken előző nap elszenvedett veszteségét a forint; az eurót péntek délután négy órakor 289,92 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a péntek délutáni 292,82 forint után.


A svájci frank jegyzése péntek délután 239,84 forint az előző délutáni 242,75 forinttal szemben, a dollár 220,10 forintos árfolyamon áll 224,74 forint után, a japán jen jegyzése pedig 2,7733 forintra csökkent 2,8477 forintról.

A nemzetközi devizapiaci árfolyamokat egész héten leginkább a görög mentőcsomag körüli hírek mozgatták. Pénteken a második görög segélycsomag folyósítása előtti akadályok elhárítása, illetve áthidaló megoldások reményében erősödtek a kockázatosabb befektetési eszköznek tekintett devizák, csakúgy, mint a piaci kockázatvállalási hajlandóságot dollár jegyzése által híven tükröző euró. 

Míg az eurót csütörtökön 1,3000 dollár alatt is jegyezték, pénteken az árfolyam már megközelítette a szerdán is jellemző 1,3200 dollár közeli szintet. Csütörtökön még a görög államcsőd közvetlen veszélye miatt a piacokon eluralkodott aggodalomra, illetve a Moody''s hitelminősítő által számos európai pénzintézet besorolási rontására kiadott figyelmeztetésre általános gyengüléssel reagáltak térségbeli devizák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.