BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál jobban fogyott a magyar államadósság

A tervezett 50 milliárd helyet 10 milliárddal több 3 hónapos állampapírt bocsátott ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a nagy keresletre való tekintettel.

Az elsődleges forgalmazók 127,15 milliárd forintnyi 3 hónapos kincstárjegyre jelentkeztek be, amely 2,54-szeres lefedettségnek felel meg az eredeti, 50 milliárdos tervhez viszonyítva. Az adósságkezelő a jelentős keresletre való tekintettel megemelte a kibocsátási szintet, és 60 milliárdnyi papírt dobott piacra.

A kibocsátás megemelésében segíthetett, hogy még a megemelt eladási szint mellett is mérsékelt maradt az áltagos és a maximális hozam közti különbség.

A hozamok 7,22 és 2,28 százalék közt szóródtak, az áltagos hozamszint 6,26 százalékon alakult. A hozam 10 bázisponttal emelkedett a tegnapi, másodlagos piacon megállapított referenciahozamhoz képest, valamint 1 bázisponttal alakult magasabban a múlt heti aukciós hozamhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.