BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitörhet a kényszerzubbonyból a svájci frank árfolyama

A ma reggeli nyitóárfolyam euró-forintban szinte fillérre megfelel a múlt heti átlagárfolyamnak, aminek az értéke 292,40 – írja Karsai Péter, a Commerzbank elemzője.

Egy hete ilyenkor 290 alatt kezdte a hétfőt a forint, két napra rá nap végére már a 298-as szintet érintette az árfolyam. De közben kiderült, hogy a nyitott a kormány az IMF tárgyalásokra, most  pénteken Fellegi Tamás Washingtonba utazik egyeztetni az IMF  illetékeseivel, így sikerült javítani a szerdai rossz teljesítményen.

Ez a rövid 3 napos munkahét a Commerzbank elemzője szerint bővelkedni fog komoly hazai és külföldi  hírekben, eseményekben. A washingtoni IMF tárgyalás után a hét legfontosabb hazai vonatkozású híre az ECOFIN keddi döntése lesz, ahol kiderül, hogy átmenetileg felfüggesztik-e az EU források egy részének a lehívhatóságát. A mai délelőttön egyelőre enyhe forintgyengülést tapasztalhattunk, 292-ről 293 felé vette az árfolyam az irányt.

Talán már csak három napot kell várni, és kizökken az EUR/CHF árfolyama az 1,2050-1,2060 közötti kényszerzubbonyból, csütörtökön ugyanis az SNB kamatdöntő ülést tart, ahol egy megfelelő kommunikációval esetleg sikerülhet gyengíteni  a frankot az euróval szemben. A forint, ahogy az euróval, úgy a frankkal szemben is gyengülget ma reggel, 242 után a 243 fölé kúszott az  árfolyam. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.