BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Széttépték a magyar adósságpapírokat a befektetők

Bő kétszeres túljegyzésre a meghirdetettnél nagyobb összegben értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

A hozam az előző aukcióhoz és a másodpiacihoz képest is emelkedett kissé. Az ÁKK a megszokott összegben, 45 milliárd forintért hirdetett meg 12 hónapos diszkont kincstárjegyet kétheti rendszerességgel tartott aukcióján. Az ÁKK az év eleje óta csak egyetlen alkalommal, február közepén tért el ettől az összegtől, akkor 50 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegyet kínált.

A meghirdetett D130220 jelű, 2013. február 20-án lejáró papírra az elsődleges forgalmazók 107,077 milliárd forint ajánlatot tettek, jóval többet az év eleje óta megszokott 40-90 milliárd forintnál, de lényegesen kevesebbet az utolsó, két héttel ezelőtti aukció 133,261 milliárd forintos jegyzésénél.

Az ÁKK a meghirdetetthez képest 10 milliárd forinttal megemelte az elfogadott ajánlatok összegét, és 55 milliárd forintért értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet. Az előző aukción a meghirdetett 45 milliárd forint helyett 60 milliárd forintot értékesített a D130220 jelű papírból.

A mostani aukción 7,47 százalékos átlaghozam alakult ki, egy bázisponttal magasabb a két héttel ezelőtti átlagnál, és két bázisponttal magasabb az ugyanerre a kincstárjegy-sorozatra kalkulált keddi 7,45 százalékos másodpiaci referencia hozamnál.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.