BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meddig segíthet az IMF-hír? - Csak kis pluszban kezdett a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 77,94 pontos emelkedéssel, 18.301,46 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,43 százalékkal erősödött.

Korrigálhatnak a részvényárak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az előző napi hirtelen jött nagy emelkedés után az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint.

Rácz Balázs úgy véli, hogy bár a piaci környezet továbbra is kedvező, a magyar tőzsdén korrekcióval indulhat a kereskedés, miután előző nap rövid idő alatt nagyot emelkedtek az árfolyamok. Ezt támogatja az is, hogy technikai szinthez - 30 napos mozgóátlagához - érkezett a BUX, és ez erős ellenállást jelenthet a további emelkedéshez. Az elemző hozzátette, hogy délután rengeteg amerikai vállalati gyorsjelentés lát napvilágot, amelyek befolyásolhatják a kereskedés irányát, így a magyar piacra is hatással lehetnek.

Szerdán rendkívül kedvezően fogadta a piac az Európai Bizottság bejelentését, miszerint készen áll a tárgyalások megkezdésére egy elővigyázatossági hitelkeretről. A bejelentés forinterősödést, állampapír-piaci hozamcsökkenést és részvénypiaci ralit hozott.

A BUX 737,72 pontos, 4,22 százalékos emelkedéssel, 18.223,52 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 25,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.