BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Büntetik a forintot

A forint jelentős gyengülést mutat az euróval szemben, miután tovább fokozódott a kockázatkerülés a görög félelmek miatt.

Az eurót hajnalban 288 forinton jegyezték, majd reggel 287-ig tudott erősödni a hazai deviza. A kockázatvállalási hajlandóság csökkenésével a forint kéthetes mélypontra került 12 óra után: az eurót 289,8 forinton jegyezték.

A forint 0,7 százalékot esett szerdán, míg a lengyel zloty 0,3 százalékos gyengülést szenvedett el. A román lej 0,2 százalékot esett, a cseh korona pedig minimálisan erősödött.

Görögország esetleges csődjével kapcsolatos aggodalmak miatt a piaci szereplők elfordultak a kockázatosabbnak ítélt eszközöktől.

A forintnak az sem tehetett jót, hogy ebben a környezetben két jegybankár azt mondta, már az EU/IMF-tárgyalások megkezdése után mérséklődhet a 7 százalékos irányadó kamat. Elemzők ugyanakkor a megállapodás után vártak kamatcsökkenést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.