BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállíthatatlan a forint

A forint tovább erősödött szerdán, és csütörtök reggel új, közel 8 hónapos csúcsra erősödött 292-es szint közelében az euróval szemben. Délelőtt 283 forinton stabilizálódott az euró, amely további javulást jelent a szerda délelőtti 284,5-ös árfolyamhoz képest.

Az euróval szembeni erősödés nyomán a forint 7,5 havi csúcsot ért el. Jelentős új piacmozgató tényezők hazai részről nem merültek fel, de feltételezhető, hogy tovább folytatódik az EU/IMF-megállapodás esélyének javulását beárazó folyamat – írják elemzésükben a CIB Bank közgazdászai. Hozzáteszik: különösen, mivel tegnap a nemzetközi piaci események a forint szempontjából vegyes, inkább enyhén negatív környezetet teremtettek

Suppan Gergely, a TakarékBank vezető közgazdásza is azt emelte ki, hogy a romló nemzetközi hangulat ellenére a forint folytatta erősödését. A Raiffeisen Bank szakértői szerint pedig mostanra a magyar-specifikus kockázatok garmadája véleményük szerint kiárazódott az árfolyamokból, további erősödésre csak kevés esélyt látnak.

A nagy forinterősödés kapcsán a Buda-Cash Brókerház közgazdászai hangsúlyozzák, a hivatalos EU/IMF-tárgyalások is tartogathatnak negatív meglepetéseket, de a nemzetközi fejlemények - például a spanyol gazdasági problémák alakulása – is jelentős hatással lehetnek
az árfolyamra. „A jelenlegi szintek azonban már a magyar gazdaság és a társadalom széles rétegei számára elfogadhatóak, igaz a tartóssága még kérdéses” – teszik hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.