BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi pillanat: amerikai bankot vett Kína

Az amerikai Fed engedélyt adott a Bank of East Asia amerikai leányának felvásárlására, így az ICBC személyében most először vásárolt amerikai kereskedelmi bankot Kína.

A kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) a Fed engedélyével többségi tulajdont vásárolt a Bank of East Asia amerikai leányában, ezzel először vásárolja be magát a szektorba egy a kínai állam által irányított pénzintézet - jelenti az AFP. Az ICBC terjeszkedik a legagresszívebben a négy kínai óriásbank közül, többek között Szingapúrban, Japánban és Németországban is rendelkezik leányvállalatokkal.

A felvásárlás célpontja, a hongkongi székhelyű Bank of East Asia New Yorkban és Kaliforniában van jelen és hamarosan az ICBC-vel és két partnerével holdingként működik tovább, az amerikai kereskedelmi bankokra vonatkozó szabályok szerint.

A Fed meglátása szerint ez a felvásárlás nem lesz jelentős hatással az amerikai bankszektorra, mindamellett Washington a legutóbbi Pekinggel folytatott tárgyalásain elismerően szólt a kínai reformokról, amelyek a nyitottabb gazdaság felé mutatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.