BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zwack: megrészegítő eredmény

Az árbevétel és a bruttó fedezet 1 százalékos plusz mutat az üzleti év egészére nézve, a karcsúsításnak és a működési költségek lefaragásának köszönhetően azonban majdnem 9 százalékkal ugrott az üzemi/üzleti eredmény a Zwack-nál.

Az értékesítésben az első két pénzügyi negyedév pozitív tendenciái megfordultak, ám a prémium termékek forgalma így is kellemesen alakult. A nettó eredmény 1,7 milliárd forintot tett ki, ami azt jelenti, hogy teljesült a menedzsment profitterve. A január-március időszakot 200 millió forintos veszteséggel zárta a társaság, ez azonban nem meglepetés, mivel ez az időszak a leggyengébb szezonálisan.

A 900 forintos osztalékfizetés saját 800-900 forintos várakozásunk felső értékét jelenti, de még ezt követően is kacérkodunk azzal, hogy a későbbiekben ismét rendkívüli osztalékot fizet a társaság. Ez a tegnapi árfolyammal számolva 6 százalékos osztalékhozamot jelent, ami továbbra sem vonzó a kötvénypiaci hozamok tükrében. Az Equilor nem vár tépést a részvényárfolyamban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.