BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Haladékot kaptak az alapkezelők

Késik a kiemelt befektetői információkat tartalmazó tájékoztatók elkészítése, az Országgyűlés ugyanis haladékot adott az alapkezelőknek az új befektetési alapokról szóló törvény bizonyos részeinek való megfelelésre.

Bár úgy volt, május végéig elkészülnek a hazai befektetési alapok kiemelt befektetői információkat tartalmazó tájékoztatói (KIID), ezek többségét az ügyfelek egyelőre hiába keresik a forgalmazási helyeken. Az oka ennek az, hogy az alapkezelők egy, a hét elején elfogadott törvénymódosítás szerint haladékot kaptak arra, hogy megfeleljenek az év elején hatályba lépett befektetési alapkezelőkről szóló új törvény egyes rendelkezéseinek.

A már említett KIID-eket így csak október végéig kell elkészíteniük, és ugyaneddig az időpontig kell az új jogszabályokkal összhangba hozniuk az alapkezelési szabályzataikat, valamint az alapokról szóló tájékoztatókat.

További részletek a szerdai Világgazdaságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.