BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mekkora többséggel tudja Merkel átpasszírozni az akaratát?

Valójában kedden startol a hét a tőzsdéken, mivel a befektetők figyelme az amerikai Fed-elnök szavaira irányul – jelenti az Equilor.

Ben Bernanke szenátusi meghallgatása hazai idő szerint holnap délután 16 órakor esedékes, ebből a befektetői várakozás szerint dekódolni lehet majd a jegybanki várakozásokat. Szintén kedden indul a hazai EU/IMF-hitel tárgyalása, az elmúlt napok záporozó szalagcímei intenzív vitákat vetítenek előre (az ajtókon belül és kívül is).

Csütörtökön a német alsóház dönthet a spanyol mentőcsomagról. Itt a hangsúly nem magán a kimentésen van, hanem azon, hogy mekkora többséggel tudja Merkel átpasszírozni az akaratát a politikusokon. Ha sérül a markáns többség, az nem csupán a német, hanem az EU-s kilátásokra, várakozásokra is rányomja a bélyegét majd.  Ma a Citigroup gyorsjelentése (13 óra körül) lesz érdekes, emellett néhány amerikai makromutató lesz hangsúlyos, de ezek fontossága eltörpül a keddi amerikai bejelentés mellett.

Eközben a kínai jegybank aktív hitelezésre buzdítja a bankrendszert, hogy segítsék a reálgazdaságot a pénteken megjelent gyenge GDP adat után (7,6% a várt 7,7%-kal és a tavalyi 8,1%-kal szemben). A jegybank szerint a bankoknak aktívan kell reagálniuk a pénzügypolitika liberalizációs lépéseire. A központi bank szerint bár 2012 nehezebb év a bankok számára, tőkehelyzetük jó és sikerrel teljesítették a stressz teszteket.  A piac negatívan reagált a felhívásra, hiszen nem jó üzenet, hogy a kínai vezetés is gyengének látja az ország növekedési kilátásait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.