BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Kedves pasi" került a botránnyal sújtott óriásbank élére

A korábban a cég kereskedelmi banki üzletágát vezető Antony Jenkins került a Libor-botrányban főszereplővé vált Barclays élére. Az új menedzser érkezésére pozitívan reagált a brit bankszektor.

A Guardian összefoglalója szerint a City örömmel fogadta az 51 éves Jenkins kinevezését. Miután Bob Diamond kormányzati nyomásra lemondott a Barclays vezérigazgatói tisztségéről, a szektor megkönnyebbült, amikor megtudta, hogy a befektetési banki ágazatnál biztonságosabbnak tartott kereskedelmi banki szektorból hozták át Jenkins cégvezérnek. Ugyan az elemzők egy része arra számított, hogy a Libor botrány, illetve a most nyilvánosságra került kétséges katari ügyletek után külsős szakértőt bíznak meg, a City elégedett az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó Jenkinsszel, akit "kedves pasinak" tartanak banki körökben.

A Deutsche Bank meglátása szerint magától értetődő volt Jenkins kinevezése, a cég elemzői arra számítanak, hogy a brit konszern továbbra is vezető szerepre törekszik a globális befektetési- és kereskedelmi banki ágazatban. A lap ugyanakkor megemlíti, hogy a szakember kiválasztása tovább erősíti azokat a feltételezéseket, amelyek szerint London igyekszik szétválasztani a kockázatosabb befektetési banki és a békésebb kereskedelmi banki részleget a cégnél. Kinevezése kapcsán Jenkins sajtóközleményben tudatta, hogy az eddiginél gyorsabb, mélyreható változásokat fog végrehajtani a banknál, beleértve a teljes bérezési metodikát is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.