BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem gyengült tovább a forint

Nem gyengült tovább tegnap a forint, az EUR/HUF jegyzések 279 körül hullámoztak többnyire, és ma reggel is itt található az árfolyam. A tegnapi makrohírek tehát kevéssé hatották meg a forint árfolyamát. Technikai szemmel továbbra is elmondható, hogy 275 forint körül látunk támasz szintet, ellenállás pedig 282 forintnál lehet, illetve, ahogy az az elmúlt napokban látható, a 280 forintos szint is gátat tudott vetni az euró árfolyam emelkedésének, írják az Erste Bank elemzői.

Nem hatotta meg tegnap túlságosan a hazai fizetőeszköz árfolyamát a makrogazdasági adatdömping. A régiós fizetőeszközök közül a lengyel zloty hasonlóan mozgott, mint a forint (nem ment semerre), míg a cseh koronánál és a román lejnél erősödést láthattunk, ami különösen az utóbbi fizetőeszköznél volt markáns. Ma nem lesznek fontosabb makroadatok itthonról, azonban a tengerentúli makroadatok (különösen a New York Fed index) befolyásolhatják a hangulatot, így a forint piacát is. Az ÁKK adatai szerint az éven túli lejáratú referenciahozamok 2 bázispontot araszoltak felfelé tegnap.

Nemzetközi helyzetkép:

A nemzetközi devizapiacon kissé erősödött tegnap a dollár az euróval szemben, a nyitó 1,2332-es árfolyam zárásra 1,2322-re változott. A tőzsdéken minimális elmozdulást mutattak tegnap a vezető amerikai indexek. A pozitív nyitást követően lefelé vették az irányt a piacok, és a Dow kivételével enyhe mínuszban fejezték be a napot. A forgalom a Bloomberg adatai szerint 20 százalékkal a három hónapos átlag alatti volt. A nap vesztesei az alapanyag (-0,5 százalék) és a technológia (-0,3 százalék) voltak, a Dow komponensei közül is a technológiai cégek (Hewlett Packard, Cisco Systems) kapták a legnagyobb pofont. A reggeli kereskedésben az összes jelentős ázsiai részvényindex veszített értékéből.

Az árupiacon az arany a tegnapi kereskedésben 0,8 százalékkal került lejjebb, és 1.599 dollárig zuhant. A reggeli órákban enyhe emelkedés látható, de épphogy 1.600 dollár fölé tudott kerülni a kurzus. A kőolaj piacán továbbra is oldalazás látható. A 92,5 dolláros szint felett araszol a kurzus napok óta, kivárás látható. Nagyobb a valószínűsége a további emelkedésnek, az ellenállás a 200 napos mozgóátlagnál (96,7 dollár) húzódik. Ma publikálják a készletadatokat, kőolaj terén 1,5 millió hordó csökkenésre, benzin terén pedig 2 millió hordós zsugorodásra számítanak az elemzők. A határidős indexek vegyes képet mutatnak ma reggel.

Friss hazai és nemzetközi hírek:

Az USA-ban a kiskereskedelmi forgalom júliusban a várt 0,3 százalék helyett 0,8 százalékkal bővült, a vásárlási kedvet valószínűleg a szezonális leárazok hozták meg. Ugyanakkor a júniusi adatot -0,5 százalékról -0,7 százalékra lefelé módosították.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.