BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több pénzt! - Odavágott a Citi a Nasdaqnak a Facebook kibocsátás miatt

A Citigroup egy az amerikai tőzsdefelügyeletnek írt levélben közölte, hogy a Nasdaq felelőtlenül járt el a Facebook IPO-ja kapcsán, ezért a bank az ügylet miatt elszenvedett teljes kárának megtérítését követeli.

A Nasdaq valószínűleg történetének eddigi legnagyobb hibáját követte el, amikor májusban késve indította el a Facebook részvények kereskedését. A portál papírjainak kereskedésébe az első napon számtalan jelentős befektetési cég kapcsolódott be, a technikai hibák miatt a tőzsdéhez beérkező kérések felhalmozódtak, az érintettek pedig jelentős veszteséget szenvedtek el a nap végére.

A The New York Times úgy tudja, hogy a Citigroup 20, az UBS 356, a Knight Capital pedig 35,4 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el a félresikerült kibocsátás miatt. A befektető cégek az elmúlt hetekben erősen kritizálták a tőzsdecéget, de a Citi az eddigieknél is keményebb hangot ütött meg a tőzsdefelügyeletnek írt levelében. Ebben azt írják, hogy a vállalat által az összes érintettnek felajánlott 62 millió dolláros összeg csak a veszteségeik töredékét fedezné, a Nasdaq pedig nem csak technikai gondok miatt hibázott, hanem felelőtlenül és rosszul kezelte a helyzetet. Az amerikai bankcsoport vezetése azzal indokolta az erőteljes hangú levelet, hogy a Nasdaq mindeddig nem tett megfelelő lépéseket a több százmillió dolláros kárt okozó hiba kezelése érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.