BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme az Orbán-hatás: a forint és a régiós devizák

Miközben a forint megingott, a cseh korona öthónapos csúcsra erősödött az euróval szemben, és javított a zloty is.

Mario Draghi EKB-elnök eurómentő csomagjának hírére a globális piaci tovább javult, a kockázatvállalási hajlandóság erősödött, amit a részvényárfolyamok emelkedése és a – szintén kockázatos eszközöknek számító – feltörekvő piaci devizák erősödése is jelzett. Akadt azért kivétel is…

De nem a korona volt

A cseh deviza csütörtök délután öt havi csúcson is járt az euróval szemben. Az euró/korona árfolyam délután 24,55 közelében, április 9. óta nem látott mélységben is megfordult, és jóval a 24,76 körüli nyitás alatt, 24,60 környékén zárta a kereskedést.

És nem is a zloty

Az euró/zloty árfolyam is hasonlóan mozgott, a 4,1803 környéki csütörtöki nyitás után bő egyhetes mélypontokra süllyedt; a csütörtöki kereskedés végén egy euró 4,1268 zlotyt ért a bankközi devizapiacon.

Annál inkább a forint

A miniszterelnöki Facebook-poszt megjelenése után az euró 40 napos csúcsra drágult kora délután. Innen ugyan valamivel lejjebb ereszkedett a kurzus, de még így is több mint két forinttal a nyitó szint fölött zárta a csütörtöki kereskedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.