BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lakásbérlés - Ne hagyjuk, hogy ránk terheljék a károkat

A szeptemberi lakásbérlési roham elkezdődött. A K&H Biztosító felhívja a figyelmet arra, hogy a biztosító még a nem várt káresemények kapcsán kiesett bérleti díjat is megtérítheti.

Az ingatlanban keletkezett károkért a tulajdonos gyakran a bérlőt hibáztatja, és rajta próbálja veszteségét behajtani. Ezért bérlőként mindig ragaszkodjunk a bérleti szerződés aláírásához. Vitás kérdésekben ez lehet az egyetlen biztos pont, amire támaszkodhatunk.

A szerződésnek tartalmaznia kell a különböző helyiségek állapotfelmérését is. Érdemes a bérleti szerződést jogásszal is átnézetni, hiszen egy szakember fontos tanácsokat tud adni, és a kellő megfogalmazás a későbbiekben védőpajzsunk lehet a tulajdonos jogtalan követelésével szemben.

Ha bérlőként bármilyen meghibásodást vagy kárt észlelünk, azonnal értesítsük a tulajdonost. Készítsünk dátummal ellátott fényképeket a hiba megjelenésekor. A viták elkerülése érdekében tanácsos egy-egy szomszédot vagy a gondnokot áthívni, aki később tanúként megerősítheti igazunkat. Ha bérlőként úgy döntünk, hogy olyan ingatlant veszünk ki, amely nem rendelkezik biztosítással, mi is gondoskodhatunk a bérelt ingatlan és ingóságaink biztosításáról.

A K&H Biztosító 10 tippje lakásbérléshez, kiadáshoz

  • Mielőtt kiadjuk lakásunkat, legyen érvényes lakásbiztosításunk mind az ingatlanra, mind a benne található ingóságokra.

  • A biztosító még a nem várt káresemények kapcsán kiesett bérleti díjat is megtérítheti.

  • Bérlőként győződjünk meg róla, hogy van-e érvényes lakásbiztosítás az ingatlanra és az ingóságokra. Saját tulajdonú értékeinkre is köthetünk, önálló ingóságbiztosítást.

  • Bérlőként mindig ragaszkodjunk a bérleti szerződés aláírásához.

  • Amennyiben a bérleti szerződés nem bizonyítja a lakásbiztosítás meglétét ragaszkodjunk annak rögzítéséhez, hogy ki köti, és ki fizeti a biztosítást.

  • A bérleti szerződés tartalmazza a különböző helyiségek állapotfelmérését.

  • A bérleti szerződéssel kapcsolatban kérjük jogász tanácsát.

  • Bérlőként, bármilyen kárról azonnal értesítsük a tulajdonost.

  • Készítsünk dátummal ellátott fényképeket a hiba megjelenésekor, értesítsük a tulajdonost és kérjük meg a szomszédot vagy a gondnokot, hogy tanúskodjanak mellettünk.

  • Bérlőként kössünk kiegészítő felelősségbiztosítást, hisz például az ablakból kieső tárgy, kárt okozhat az utcán parkoló autókban és ilyen esetben is a lakás bérlőjét terheli a felelősség. 
  •  

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.