BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódik-e az OTP mélyrepülése?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,72 pontos csökkenéssel, 19 232,92 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,21 százalékkal gyengült. A blue chipek mindegyike mínuszban kezdett, a nyitásban a Mol esett legnagyobbat.

A szerdán bejelentett újabb kiigazító csomag okozta izgalmak után megnyugodhatnak a piacok csütörtökön KBC és a Raiffeisen üzletkötője szerint.

A mintegy 400 milliárd forintos egyenlegjavító program után a kormány szerdán újabb, 367 milliárd forintos kiigazításról döntött, hogy az Európai Bizottság (EB) is biztosítottnak lássa a 2,7 százalékos hiánycél teljesülését jövőre. Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyelőre nem kommentálta a bejelentést.

Králik István, a KBC üzletkötője a nulla körüli nyitás után megnyugvást vár a magyar piacon, így az OTP árfolyama is stabilizálódhat a szerdai hullámvasút után. Hozzáfűzte: csütörtökön a Richter árfolyamát érdemes még figyelni, amely szerdán átlépte a 40.000 forintos lélektani határt.

A KBC üzletkötője kifejtette: a magyar piac is élvezi a feltörekvő piacokra beérkező tőkét, a nemzetközi hangulat kedvező, délután pedig az Egyesült Államokból érkező makroadatok adhatnak irányt a kereskedésnek.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője is megnyugvást vár csütörtökön a budapesti parketten; ezt a jelentős erősödésnek indult forint árfolyam is alátámasztja. Ő is hozzáfűzte, hogy optimista a nemzetközi hangulat, így az OTP és a BÉT korrigálhatja a szerdai mínuszokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 137,21 pontos, 0,71 százalékos csökkenéssel, 19.272,64 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 30,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. A nap vesztese az OTP volt, aminek oka, hogy a nemzetgazdasági miniszter által bejelentett újabb jövő évi költségvetési kiigazítási csomag a bankokon is szorít, elmarad ugyanis a bankadó felezése, a pénzügyi tranzakciós illeték pedig a tervezettnek a duplája, 2 ezrelék lesz. A másik három vezető papír közül a Mol mérsékelten gyengült, a Magyar Telekom változatlan árfolyamon, a Richter pedig erősödéssel zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.