BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

63 ezren csatlakoztak az árfolyamgáthoz

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felmérése szerint szeptember végéig 63 ezer 100 ügyfél 595 milliárd forintos összeggel lépett be az árfolyam-rögzítési rendszerbe, ez az összes devizaalapú jelzáloghitel 16,4 százaléka.

Mivel a nem teljesítő hitelek körébe tartozó ügyfelek - ami a teljes állomány csaknem 16 százaléka - nem vehettek részt az árfolyamrögzítésben, a jelzett 16,4 százalékos arány magasabb, közel 25 százalék a jogosultak körében - mondta az MNB 2012. harmadik negyedévi hitelezési felmérését ismertetve Fábián Gergely elemző. Az árfolyamrögzítésbe az év végéig lehet belépni.

A felmérésből kitűnik: a háztartási portfolió javulásához hozzájárult, hogy a késedelmes devizahitelek forintra váltása - az adósság 25 százalékának elengedése mellett - kötelező alapon 23 milliárd forintot jelentett, önkéntes alapon pedig az ügyfelek 32 milliárdot törlesztettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.