BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter volt a nap vesztese, az Equilor mégis venné

Újra elfáradni látszanak a tőzsdék a tengerentúlon annak ellenére, hogy a makroadatok (Conference Board, S&P Case-Shiller lakásár index) felülmúlták a várakozásokat – jelenti az Equilor.

A költségvetésről folyó tárgyalások kimenetelével kapcsolatos aggodalmak újból előtérbe kerülhetnek, ami a hét hátralévő részében rányomhatja a bélyeget a kereskedésre. Leginkább oldalazó piacra számítunk, mint eszeveszett emelkedésre.  Mindeközben a görög és spanyol híreknek köszönhetően némi fellendülést láthattunk Európában. Elsősorban a bankrészvényekben nőtt meg a vételi kedv – a technikai kép sem rossz, mellesleg.

Az OTP és a Richter volt a tegnapi nap vesztese. Előbbi az S&P leminősítés miatt, míg utóbbi részvény esetében továbbra is megfigyelhető az eladói nyomás, hiszen péntekig (November 30.) kell az MSCI feltörekvő piaci indexében nullára csökkenteni a gyógyszergyártó súlyát. Ennek ellenére mi már vennék a papírból – fogalmaz az Equilor – ,  hiszen ma reggel jött a bejelentés, hogy a Forest Laboratories benyújtotta az USA-ban a Cariprazine törzskönyvezési kérelmét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.