BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dél felé indultunk: figyeljünk a Magyar Telekomra

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 72,97 pontos csökkenéssel, 19 000,28 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,38 százalékkal gyengült.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a nemzetközi piacon oldódik a feszültség, várhatóan felfelé korrigálnak majd a nemzetközi tőzsdeindexek.

Az elemző szerint azonban nem kizárt, hogy a BUX negatív irányba indul. Csütörtök esti hírek alapján elképzelhető, hogy a tőzsdei tranzakciókat is megadóztatnák Magyarországon 2014-től, ez kisebb negatív hullámot kiválthat már a pénteki kereskedés során is - mondta. Emellett a BUX csütörtökön jól teljesített, emiatt sem lenne meglepő egy negatív korrekció - tette hozzá Gabler Gergely.

Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája azt közölte: az amerikai nagy esés hatása Európába alig ért el, a magyar piacon is inkább emelkedtek a részvények. A szakember szerint enyhén pozitív nyitás várható Európában. Úgy látja, a hazai piacon leginkább a Magyar Telekomot érdemes figyelni, hogy vajon tartós lesz-e a hangulatjavulás, vagy csak egy egynapnyi emelkedés történt csütörtökön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.