BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akár 1000 dollárig is emelkedhet a Google

A Bernstein elemzője 1000 dollárra emelte a Google célárfolyamát. A vállalat részvényei a napokban történelmi csúcsra értek, azonban a technológiai szektor tegnapi esése után kissé korrigált.

A Google részvényeit 796 dolláron jegyzik az Egyesült Államokban, és a Bernstein közgazdászai szerint 1000 dollárig emelkedhet a papír.

A Bernstein elemzői szerint jelentős növekedési potenciált jelent, hogy fogyasztók milliárdjai használnak mobilinternetet. A vállalat innovációja is segít a bevételek növekedésében.

A technológiai óriás részvényei a héten 800 dollár fülé emelkedtek, ami történelmi csúcsot jelentett. A papírok egészen 808 dollárig kapaszkodtak, innen azonban kisebb korrekció kezdődött. A Google részvény a hedge fundok kedvencei között van a technológiai szektorban.

A részvény az elmúlt 12 hónapban 30 százalékkal emelkedett, és elemzők szerint tovább folytathatja menetelését. A papírok értékeltsége alapján a Google nem drágább a riválisoknál. A keresőóriás részvényei 17-es P/E ráta körül forognak, ami a technológiai szektornak nem mondható magasnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.