BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a Fundamenta-profit

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. tavaly 5,1 milliárd forintos adózott eredményt produkált, a betétállománya pedig 300 milliárd közelébe emelkedett.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 5,1 milliárd forintos adózott eredményt ért el 2012-ben, amely 30,8 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz viszonyítva - hangzott el a társaság mai sajtótájékoztatóján.

Gergely Károly, a társaság elnök-vezérigazgatója közölte: a gazdasági környezet változatlanul nem kedvezett a lakás-takarékpénztári piacnak sem, ennek ellenére 2012-ben 116 ezer új Fundamenta lakásszámla-szerződés született 311,5 milliárd forintos szerződéses összeg értékben. Utóbbi ugyan némileg elmarad a bázistól, ám így is az utóbbi tíz év harmadik legjobb adatának számít. A tavalyi évet a társaság így 658 ezer szerződéssel, 322 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, és 293 milliárd forintos betétállománnyal zárta.

Az elnök-vezérigazgató az eredmények kapcsán kiemelte: a Fundamenta az ismert piaci körülmények közepette folyamatosan növelte hitelezési aktivitását, és tavaly 52,1 milliárd forint értékben helyezett ki lakáshitelt, szemben a 2011-es 43,7 milliárddal. Ezzel a társaság - az új kihelyezések alapján - bekerült az első három szereplő közé a lakáshitel-piacon, részesedése pedig meghaladta a 25 százalékot.

A kedvezményes végtörlesztés persze - közölte Gergely Károly - mindkét évben jelentős mértékben hozzájárult az új kihelyezések emelkedéséhez, ám annak hatásától megtisztítva is 22 százalékos bővülést sikerült tavaly elérni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.