BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Facebook, Google, Wikipedia: száz éves jövőt lát az orosz milliárdos

A Facebook, a Google és a Wikipedia még legalább száz évig működni fog – véli Jurij Milner, a Digital Sky Technologies vezérigazgatója, aki Facebook-befektetésének köszönhetően lett dollármilliárdos.

Az orosz befektető szerint a siker kulcsa a rendkívüli „hálózati hatás”. A közösségi oldal, a kereső és az online enciklopédia szolgáltatásai a felhasználók számának növekedésével folyamatosan bővülnek – magyarázta Milner egy interjúban.

Milner 2009-ben szállt be a Facebookba, amikor a társaság piaci értékét még „csak” 10 milliárd dollárra becsülték. A Digital Sky Technologies a 2012 májusában 45,7 millió Facebook-részvényt értékesített, Milner vagyona – amelyet a Bloomberg nagyjából 1 milliárd dollárra becsül – javarészt ebből az ügyletből származik. Milner utóbb bővítette Szilícium-völgyi portfolióját, többek között a Zynga Inc., a Groupon Inc., a Twitter Inc. és a  LinkedIn Corp. papírjaival; Facebook-pakettje jelenleg 13,8 millió részvényből áll.

Milner a  Google-t a „legokosabb gépnek” nevezte, amely helyettesíti az agyunk bizonyos részeit. A Wikipedia fennmaradása pedig azzal magyarázható, hogy nincsenek riválisai. „Nem hiszem, hogy szükségünk lenne 5 egymással versengő Wikipediára” – jegyezte meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.