BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól megszedte magát a milliárdos

Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway 49 százalékos profitnövekedésről számolt be a tavalyi utolsó negyedévben. A nyereség derivatív ügyleteken keletkezett – írja a Bloomberg.

A cég nettó profitja 4,55 milliárd dollárt lett, ez részvényeként 2757 dollárt jelent. Egy évvel ezelőtt a milliárdos befektetési gurunak be kellett érnie valamivel több mint 3 milliárd dollárral. A származtatott ügyleteken a tavalyi utolsó negyedévben 1,4 milliárd dollár volt a haszon, egy éve viszont még csak 163 milliót nyert rajta a cég. 


Buffett, aki hosszú távú úgynevezett put opciókkal spekulált hosszú távú nyereséget remélve az Egyesült Államok, Európa és Japán részvénypiacain. Ezekkel a fogadásokkal 2 milliárd dollárt keresett adózás előtt, miután a tokiói Nikkei 225 hatalmas raliba kezdett. Maga a Berkshire Hathaway is jól szerepelt tavaly a tőzsdén, a cég árfolyama 29 százalékot emelkedett.

VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.