BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robog a forint, több mint egy hónapja nem volt ilyen olcsó az euró

Március eleje óta nem látott mélypontra süllyed pénteken délután az euró/forint árfolyam.

A közös pénz árfolyama a péntekre virradó éjszakát 296,4 forint magasságában töltötte, innen délelőtt 297 közelébe emelkedett. Itt azonban irányt váltott, és rövid idő alatt 294,5 alá, utoljára március 4-én látott mélységbe süllyedt. Fél 3-kor egy euró 294,56 forintot ért.

Hasonló pályán mozgott a lengyel deviza is. Az euró/zloty árfolyam, amely a kereskedés elején 4,12 fölött járt, délután fél 3-kor már 4,10 közelében mozgott. A cseh korona viszont a délelőtti erősödés után visszagyengült, fél 3-kor egy euró 25,87 koronát ért a bankközi devizapiacon.

Az euró a dollárral szemben is gyengült péntek délelőtt 1,304 „mélységében”, három napos mélyponton is megfordult. Az európai pénz sebezhetőnek tűnik – idézi a Bloomberg Jeremy Stretchet, a Canadian Imperial Bank of Commerce  deviza üzletágának vezetőjét. „Bármerre nézünk Európában, mindenütt strukturálisan negatív fejlemények láthatók, legyen ez Ciprus, Portugália, Szlovénia vagy Olaszország – magyarázta a szakember.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.