BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tíz napja szenved forint - Talán ma történik valami

A hazai deviza április 16. óta gyengülő csatornában mozog, az euró árfolyama 10 nap alatt nagyjából 8 forinttal emelkedett.

Április 16-án a közös európai pénz árfolyama még 294 forint alatt járt, azt megelőzően február 22-én láttuk ilyen erősnek a hazai devizát. Azóta a kurzus kitartóan kapaszkodik fölfelé, pénteken délelőtt háromnegyed 12-kor az eurót 301,7 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon.

Kedden néhány percre 303 közelében is körülnézett az árfolyam, a Bloomberg emlékezetes bakijának következtében.

Kisebb fordulat péntek délután következhet be, amennyiben az Egyesült Államokból a várakozásokat meghaladó GDP-adat érkezik. A világ legnagyobb gazdasága 2012 végén igen szerény, mindössze 0,4 százalékos évesített ütemben bővült. A washingtoni kereskedelmi minisztérium (magyar idő szerint) fél 3-kor teszi közzé az első GDP-becslést. A Wall Street-i konszenzus – a MarketWatch által megkérdezett elemzők prognózisainak mediánja – 3,2 százalékos növekedés, ami 2011 utolsó negyedéve óta a legerősebb növekedés.

Egy vártnál jobb adat javítaná a hangulatot a piacokon, amiből a kockázatos eszközök – köztük a forint – profitálhatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.