BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP húzta fel a BÉT-et

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe (BUX) 457,83 ponttal emelkedett a héten, az előző héthez képest 2,56 százalékkal nőtt, 18 318,68 ponton zárt pénteken.

A BÉT részvénypiaci forgalma 37,946 milliárd forintot tett ki, ennek az OTP adta több mint a felét, 19,504 milliárd forintot. Az egy héttel korábbi forgalom még 29,790 milliárd forint volt.

A hét csendesen kezdődött, a piacokat kivárás, oldalazás jellemezte, forgalom nélkül. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 0,35 százalékos emelkedéssel zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 3,5 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek.

Kedden a korábbi, alacsony forgalmú napok után kedvező volt a több mint 14 milliárd forintos forgalom a BÉT-en. Az emelkedést az OTP és a Mol vezette; a két papír napi csúcsán zárt. A BUX felülteljesítő volt az európai börzékkel összehasonlítva, 2,02 százalékos emelkedéssel zárt.

Csütörtökön Európában nem volt különösebb piaci mozgás, jellemzően fél százalékon belül voltak a piacok. A BÉT-en az OTP a nap első felében, a viszonylag pozitív hangulatban némileg emelkedett. A nap végére, ahogy az európai hangulat kezdett romlani, a magyar piac is gyengült. Így a vezető részvények árfolyama a Richter kivételével csökkent.

A kedvező nemzetközi hangulat hatására zárt a pozitív tartományban a BÉT pénteken. Magyarországgal kapcsolatban ugyanakkor a befektetők nem látták még egyértelműen bizonyítottnak, hogy az ország kikerülhet az unió túlzottdeficit-eljárása alól. Ezért volt a BUX emelkedése csak kismértékű.

A vezető részvények közül az OTP árfolyama csaknem 5 százalékkal nőtt a héten. A Magyar Telekom papírjainak értéke 0,49 százalékkal, 2 forinttal esett a többi vezető részvény növelte értékét. A Mol árfolyama 0,34 százalékkal emelkedett, pénteken 16 155 forinton fejezte be a kereskedést. A Magyar Telekom árfolyama 0,73 százalékkal csökkent, pénteken 410 forinton zárt. Az Egis árfolyama 1,23 százalékkal, 220 forinttal emelkedett, 18 150 forinton zárt. A másik gyógyszeripari papír, a Richter 0,89 százalékkal, 305 forinttal esett, 33 895 forinton fejezte be a heti kereskedést. Az OTP-papírok 1,72 százalékkal, 81 forinttal nőtt, a bankpapír árfolyama a pénteki záráskor 4780 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.