BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Estére "megpihent" a forint

Négy napnyi erősödés után "megpihent" péntek estére a forint az euróval szemben a bankközi piacon: az eurót 290,85 forinton jegyezték péntek este, nem sokkal nyolc óra után, szinte azonos árfolyamon a délutánival.

Az euró forintárfolyama többé-kevésbé négy napja, a kedd délelőtt tapasztalt 301 forintos árfolyam óta folyamatosan csökken. Legutóbb május utolsó napjaiban járt 290 forint alatt az euró/forint kurzus.

Az elmúlt napokban valamennyi feltörekvő piaci deviza szélsőséges kilengéseket mutatott, miután a befektetők bizonytalanok az amerikai jegybank szerepét beöltő Fed mennyiségi enyhítési politikájának jövőjét illetően, és igyekeznek megszabadulni kockázatosabb befektetéseiktől.

Péntek este az amerikai dollár 218,17 forint, a frank 236,68 forint. A jent a délutáni szintekhez képest több mint egy százalékkal magasabb árfolyamon, 2,316 forinton jegyezték.

 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.