BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kissé emelkedett a dkj-hozam

Az Államadósság Kezelő Központ kedden – a szokásoknak megfelelően – három hónapos diszkont kincstárjegyekből tartott aukciót.

A kibocsátás során a központ 50 milliárd forint értékben hirdetett meg értékpapírokat, amelyekre az elsődleges forgalmazók 83 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be. Az ÁKK az eredetileg tervezett mennyiséget értékesítette a hitelpapírból. Az elfogadott ajánlatok hozamai 4,24-4,33 százalék között voltak, az átlaghozam 4,28 százalékos lett, 2 bázisponttal magasabb a múlt hetinél.

Az ÁKK ezen a héten legközelebb csütörtökön tart aukciót, ezekre három-, öt- és tízéves kötvényeket hirdetett meg a központ 12, 10, illetve 5 milliárd forint értékben. Az előző, két hete tartott aukción 5,18, 5,65 és 6,14 százalékos átlaghozammal keltek el a kötvények, jelenleg a referenciahozamok mindhárom lejárat esetében magasabbak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.