BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melyik bankban kaphatjuk a legnagyobb kamatot?

A magyar kamatkörnyezet a sorozatos csökkentések ellenére továbbra is jelentős reálkamatot biztosít a bankbetétek terén – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

Jellemző, de téves vélemény az, hogy a tavaly augusztusban kezdődött alapkamat-csökkentési hullám felemésztette a bankbetéti reálkamatokat, az inflációs előrejelzések alapján ugyanis továbbra is erős reálkamatra számíthatunk egyéves bankbetéti lekötések esetén.

A legmagasabb ma elérhető bankbetéti kamatok átlagosan 4-5 százalék körül mozognak, jelenleg egy évre és 500 ezer forintra a Volksbank egyéves tartós lekötött betét nyújtja a legtöbbet, 4,7 százalékos EBKM értékkel.

Ezt szorosan követi a Raiffeisen Bank Flexikamat betétje 4,56 százalékkal, illetve az FHB Bank TBSZ adóelőny betétje 4,55 százalékos értékkel. Egyéves bankbetéti lekötések esetén az inflációs előrejelzések alapján továbbra is közel 3 százalékos reálkamatra számíthatunk, ami nemzetközi szinten még mindig kiemelkedőnek számít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.