BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keveset kamatozik, mégis jól fogy az állampapír

A múlt héten is kétszerannyit jegyeztek a lakossági befektetők az egyéves Kamatozó Kincstárjegyből, mint amennyit meghirdettek.

Október 21. és 25. között 14,7 milliárd forintért jegyeztek a befektetők Kamatozó Kincstárjegyet. Az Államadósság Kezelő Központ mindössze 8,7 milliárd foritnyit hirdetett meg az állampapírból. Az egyéves lakossági állampapír a kisbefektetők kedvence, pedig a kamata már csak 4 százalékos. Igaz, ez is magasabb az átlagos betéti kamatnál, és az intézményi állampapírokhoz képest is kedvező, hiszen az egyéves diszkont kincstárjegy a múlt héten mindössze 3,35 százalékos éves hozammal kelt el az aukción

A Féléves Kincstárjegy jegyzése ezúttal is jóval kisebb volt, a befektetők 756,6 millió forintért vásároltak a papírból, amelynek éves kamata 3,75 százalékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.