BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállt a kártyahasználat több magyar banknál

Több bank, az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelőtt. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a leállás egy úgynevezett processzor cég hibájából történt.

Több magyar pénzintézet ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelőtt. Az ATM-es készpénzfelvétel mellett a kártyás fizetés sem működött - értesült a Pénzcentrum.hu. Volt olyan bank, amely úgy oldotta meg a helyzetet, hogy fiókjaiban díjmentes készpénzfelvételt kínált ügyfeleinek.

A lap információi szerint a hiba nem a bankok és nem is a kártyatársaságok rendszerében keletkezett, hanem egy több hazai pénzintézettel kapcsolatban álló úgynevezett processzor cég - a First Data Internetional (FDI) - rendszere állt le.

A rendszer leállásának hírét megerősítette a Pénzcentrum.hu-nak az FDI Magyarország.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.