BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsóbb a forint alapú lakáshitel, mint a válság előtt a frankhitel volt

Az erőteljes kamatcsökkentésnek köszönhetően mára a forint alapon felvett lakáshitelek teljeshiteldíj-mutatója elérte a svájci frank alapú hitelek válságot megelőző, 2006-os szintjét - derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-nek.

Nagy változásokat hozott a lakáshitelek piacán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatcsökkentési sorozata. Egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelt jelenleg már 5,89 százalékos THM-mel is fel lehet venni, míg 2006-ban az ugyanilyen kondíciójú svájci frank alapú hitelé 5,82 százalék volt.

A forinthitelek csökkenő kamata révén ma már akár 69 ezer forintos havi törlesztőrészletért lehet kapni 20 éves lejáratú lakáshitelt - írta a pénzügyi portál, megjegyezve azonban, hogy a kínálat igen széles, akad olyan ajánlat is, amely 8,38 százalékos THM-mel, havi 83 644 forintos törlesztőrészlettel jár.

A Bankmonitor.hu megjegyzi: a csökkenő kamatok mellett a forinthitelek nagy előnye, hogy nincs árfolyamkockázat.

A 14 legnagyobb hazai bank hitelkínálatának átvizsgálásával kialakított összehasonlítás alapján kiderül, hogy jelenleg 5,9 százalékos teljeshiteldíj-mutatóval (THM) lehet megkapni a legjobb forint alapú piaci lakáshitelt.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.