BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyalt az OTP, nincs durva mentőcsomag a devizahiteleseknek

A kormány nem nyújtott be a bankok szempontjából drasztikus devizahiteles mentőcsomagot, így az OTP árfolyama szárnyalt hétfőn.

Miután a kormány lesöpörte az asztalról a Bankszövetség devizahiteles mentőcsomagját, felerősödött a spekuláció, hogy drasztikus megoldás születik a devizahitelesek mentése kapcsán.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn azt mondta, hogy a párt az árfolyamgát teljes megnyitását és a kilakoltatási moratórium kiszélesítését javasolja.

A kormány korábban azt közölte, hogy a bankoknak november elejéig van idejük kidolgozni a devizahitelesek mentésére egy csomagot.

Miután a kabinet ma benyújtotta az árfolyamgát szélesítéséről és moratóriumról szóló törvényjavaslatot, így ezt értékelték a hiteleseket megmentő törvényjavaslatnak a befektetők is.

Mivel a bankokra így vélhetően nem hárul óriási teher, így az OTP 4 százalékos erősödéssel reagált a hírre. A bankrészvényt 4 700 forinton jegyezték a BÉT-en záráskor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.