BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nő a gyémántkereslet

A növekvő kereslet és a termelés csökkenése hat középtávon a piacra és a gyémántárak növekedését fogja előidézni. Mindezt gyémántpiaci szakértők hangoztatták a világ legnagyobb gyémánttermelőjének, az orosz Alroszának felső szintű vezetőivel tartott tanácskozás során az Itar-TASZSZ jelentése szerint.

Az Alrosza vezetője, Fjodor Andrejev és az orosz vállalat igazgatóságának tagjai üzleti reggelin vettek részt Antwerpenben a cég ügyfeleivel, hogy megvitassák az idei munka eredményeit és a gyémántipar jelenlegi helyzetét. A szakértők arról szóltak, hogy a piaci szereplőknek ösztönözniük kellene a keresletet a gyémánt ékszerek iránt, és közösen kellene fellépniük a szintetikus gyémánt forgalmazására vonatkozó szabályok érdekében.

Az Itar-TASZSZ azt írta, hogy az Alrosza tavaly 34,4 millió karátnyi gyémánt nyersanyagot termelt és az árbevétele 150,9 milliárd rubel volt. 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.