BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkentett kamat mellett is jól fogy az állampapír

A múlt héten csökkentette az Államadósság Kezelő Központ a legkedveltebb lakossági állampapírok kamatát, de a befektetők így is kapkodnak érte.

Január 13. és 17. között is jól fogytak a lakossági állampapírok. Az ÁKK által meghirdetett 15,2 milliárd forintnyi egyéves Kamatozó Kincstárjegyre 26,6 milliárd forintnyi jegyzés érkezett. Mivel az államadósság-kezelő a lakossági állampapír-vásárlási igényeket általánan mindig kielégíti, ezúttal is elfogadták az összes ajánlatot.

A jelek szerint a lakosság érdeklődése annak ellenére sem csökken az állampapírok iránt, hogy az ÁKK folyamatosan csökkenti azok kamatát. A Kamatozó Kincstárjegyét például a múlt hét elején vágta le 25 bázisponttal, így már csak 3,5 százalékos kamatra számíthatnak a múlt heti jegyzők.

A Féléves Kincstárjegy kamata szintén csökkent a múlt héten, 3,25 százalékot fizet már csak az állampapír. Ebből egyébként általában lényegesen kevesebbet jegyeznek, mint az egyéves Kamatozó Kincstárjegyből, a múlt héten is mindössze egymilliárd forintért vásárolt belőle a lakosság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.