BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét az amerikai tőzsdék lehetnek nyerők

BEFEKTETÉSEK A Buda-Cash elemzői szerint az amerikai részvénypiac lehet az idei évben is az egyik legígéretesebb befektetés. Réczey Zoltán, a brókerház elemzője szerint érdemes felülsúlyozni a tengerentúli piacot, ahol a kedvenc papírjaik között van egyebek között a Google és a BlackRock. Az amerikai részvények árfolyama ugyan sokat emelkedett tavaly, de mindezt alátámasztják az eredmények is.

Az európai részvénypiacon is akadnak jó befektetési célpontok, a vállalati eredmények ugyanis az eurozóna makrogazdasági helyzetének javulásával növekedhetnek. A Buda-Cash tippjei között van az Axa, az ING, a Volkswagen és a Daimler és a BASF is.

A magyar részvénypiacon minden nagypapírral van valami gond, az OTP a devizahiteles mentőcsomag körüli bizonytalanságok miatt lett alulértékelt, pedig vonzó részvény lehetne. A Molnál az INA miatt eldurvult, átpolitizált helyzet, a Magyar Telekomnál pedig a fokozódó adóterhek jelentik a legnagyobb kockázatot. A Richterrel kapcsolatban a brókercég úgy látja, a piac alulbecsüli a cariprazine amerikai bevezetésének csúszásában rejlő kockázatokat, ezért vételre már nem ajánlják a papírt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.