BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem csillapodik a lelkesedés az állampapírok iránt

A múlt héten is 28 milliárd forintnyi Kamatozó Kincstárjegy és több mint 1,5 milliárd forintnyi Féléves Kincstárjegy kelt el.

Január 6 -13. között is jól fogytak a lakossági állampapírok - derül ki az Államadósság Kezelő Központ által közzétett adatokból. Az év második hetében 5,1 milliárd forintnyi Kamatozó Kincstárjegyet ajánlott fel az államadósság-kezelő a befektetőknek, azok viszont csaknem 27,9 milliárdnyit jegyeztek le. Az ÁKK - a szokásoknak megfelelően - a lakossági állampapírvásárlást nem korlátozta, tehát a túljegyzéseket teljes egészében elfogadta. Az egyéves Kamatozó Kincstárjegy kamata 3,75 százalékos volt.

A Féléves Kincstárjegy iránt is magasabb volt a kereslet a szokásosnál. A 3,5 százalékos kamatot fizető papírból egymilliárd forintnyi hirdetett meg az ÁKK, de a kisbefektetők több mint 1,5 milliárd forintnyit jegyeztek le belőle.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.