BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hárommilliárd dollárt bukott a héten a Facebook alapítója

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója 3,1 milliárd dollárt veszített a héten a technológiai részvények esése miatt – írja a Bloomberg.

A világ legnagyobb közösségi oldalát működtető cég részvénye 11 százalékot esett, miután a cég bejelentette, hogy megvásárolná a virtuális világot szimuláló szemüvegeket gyártó Oculus nevű céget minimum 2 milliárd dollárért. A most 29 éves Zuckerberg egyébként még így is a világ 22. leggazdagabb embere 27 milliárd dolláros vagyonával.

A technológiai részvényeket más tényezők is segítettek a padlóra küldeni az elmúlt napokban. A befektetőket egyrészt a Fed várható lépései aggasztják a kötvény-visszavásárlási program csökkentésével kapcsolatban. Másrészt a Krím-félszigeten zajló események is óvatosságra intették a piacot John Carrey, a Pinoeer Investment portfóliómenedzsere szerint. A technológiai részvényeket nagy számban tartalmazó Nasdaq 100 index 2,2 százalékot esett a múlt héten, eközben a mindenféle szektort tartalmazó S&P 500 csak 0,5 százalékot csökkent.

Sokat buktak a Google részvényesei is, az alapító páros Sergey Brin és Larry Page összesen 3 milliárd dollárt veszített, miközben a cég 330 millió dollár értékben szavazati joggal nem felruházott részvények kibocsátását tervezi a jövő hétre. Az Amazon.com vezérigazgatójának, Jeff Bezosnak a vagyona 1,9 milliárd dollárral csökkent a múlt héten, miután szerdán közölték: a felhőszolgáltatások árát csökkenteni fogják. A Google egy nappal korábban jelentett be hasonló lépéseket. Az új árazás április 1-től él majd mindkét cégnél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.