BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Márciusban is kelendő az állampapír

A lakosság már a Féléves Kincstárjegyre is rákapott, de Kamatozó Kincstárjegy népszerűsége is töretlen maradt.

Márcisu első hetében, 3-7. között több mint 31 milliárd forintnyi rövid lejáratú lakossági állampapírt értékesített az Államadósság Kezelő Központ – derül ki a tőzsde honlapjára feltöltött tájékoztatásból. A kisbefektetők egyes számú kedvencének számító Kamatozó Kincstárjegyből a 19 milliárd forintnyi mennyiséget másfélszeresen jegyezték túl, az ÁKK végül 29,3 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el. A Kamatozó Kincstárjegy egyéves futamidejű állampapír, jelenleg 3,75 százalékos kamatot fizet rá az állam, ez 60 bázisponttal magasabb a hasonló futamidejű diszkont kincstárjegyekénél.

A Féléves Kincstárjegyek forgalma is viszonylag élénk volt a múlt héten. Az ÁKK által meghirdetett 1,9 milliárd forintnyi mennyiséget majdnem teljes egészében lejegyezték. A féléves papír kamata 3,5 százalékos. Ebből a lakossági állampapírból lényegesen kevesebb szokott elkelni, mint az egyévesből, aminek az is az oka lehet, hogy a Féléves Kincstárjegyet kizárólag a Magyar Államkincstár forgalmazza, míg a Kamatozó Kincstárjegy számos bankban és takarékszövetkezetben is megvásárolható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.