BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén sem fizet osztalékot az FHB Jelzálogbank

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. a 2013-as év eredménye után sem fizet osztalékot, hasonlóan az előző évhez - derül ki a bank április 28-ra összehívott éves rendes közgyűlésének előterjesztéseiből.

A bank a magyar számviteli szabályok szerint 127 millió forint adózás utáni és 114 millió forint mérleg szerinti nyereséggel zárta a tavalyi évet. Mérlegfőösszege 9,3 százalékkal, 60,5 milliárd forinttal csökkent egy év alatt, 2013 végén 587,33 milliárd forintot tett ki.

A nemzetközi pénzügyi beszámolási szabályok (IFRS) szerint a csoport konszolidált mérlegfőösszege 737,51 milliárd forint, a mérleg szerinti vesztesége 4,664 milliárd forint volt 2013-ban.

A határozati javaslatok szerint a részvényesek felhatalmazhatják az igazgatóságot a társaság alaptőkéjének felemelésére legfeljebb az alaptőke 25 százalékával, névértéken maximum 1,65 milliárd forinttal. A felhatalmazás két évre szólhat.

A közgyűlési előterjesztésekből kiderül, hogy 2013-ban sem teljesültek a vezetői részvényopciós program feltételei, így az abban érintett személyek nem jogosultak kedvezményes részvényvásárlásra.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.