BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig nagyon fogy a Kamatozó Kincstárjegy

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint a múlt héten is több mint 25 milliárd forintnyit adtak el az egyéves lakossági állampapírból.

Az ÁKK egyre nagyobb mennyiséget hirdet meg egyébként az értékpapírból, a múlt héten is 18,1 milliárd forint volt a felajánlás, de a kisbefektetők ezútta is túllicitálták. Pedig a Kamatozó Kincstárjegy is egyre alacsonyabb kamatot fizet, április 7-e óta már csak 3,5 százalékosat, ami történelmi mélypontnak felel meg. Igaz viszont az is, hogy még ez a kamat is körülbelül 0,8 százalékponttal magasabb annál, amit az intézményi befektetők zsebre vághatnak az egyéves diszkont kincstárjegyek után.

A Féléves Kincstárjegy esetében is hasonló a helyzet, ez az értékpapír már csak 3,25 százalékot kamatozik. Az ÁKK által felajánlott félmilliárd forintnyi mennyiségnek ennek ellenére a duplája, több mint egymilliárd forintnyi fogyott el belőle a mlt héten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.