BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon megy a lakossági állampapír

A múlt héten több mint 33 milliárd forint volt a friss értékesítés a kétféle lakossági kincstárjegyből.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint a múlt héten több mint 32 milliárd forintnyi Kamatozó Kincstárjegyet jegyeztek le a befektetők. Az ÁKK ennek mindössze a felét, 16,4 milliárd forintot hirdetett meg az egyéves állampapírból, a túljegyzéseket azonban kivétel nélkül elfogadta.

A lakossági kisbefektetőket az állam nem szokta visszautasítani, a Kamatozó Kincstárjegyet viszont jegyezhetik intézmények és vállalkozások is, az ÁKK pedig, ha úgy látja jónak, a 10 millió forint fölötti tételeket és az intézményi jegyzéseket visszautasíthatja. A Kamatozó Kincstárjegy kamata egyébként jelenleg vonzónak számít, egy évre 3,5 százalékos fizet az állam, ez több mint egy százalékponttal magasabb a hasonló futamidejű diszkont kincstárjegyek kamatánál.

Féléves Kincstárjegyből 700 millió forintnyit hirdettek meg a múlt héten, a jegyzések 1,15 milliárd forintot tettek ki, ezeket is elfogadta az ÁKK. A Féléves Kincstárjegy kamata 3,25 százalékos jelenleg, ez 85 bázisponttal magasabb a hathónapos referenciahozamnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.