BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel húszmillió eurós áfacsalást lepleztek le Szlovákiában

A szlovák rendőrség és a Pénzügyi Felügyelet Bűnügyi hivatala (FS) 19,5 millió eurós áfacsalást leplezett le, a gyanúsítottak cukorkereskedők - jelenti a Pozsonyban megjelenő Új Szó című lap.

A cukor az egyik leggyakoribb azon termékek sorában, amelyekkel áfacsalásokat szoktak elkövetni Szlovákiában - jelentette ki Frantisek Imrecze, az FS elnöke. Acukor élelmiszeripari szempontból nem volt ártalmas. Egy része forgalomba is került Magyarországon és Szlovákiában. Két külön ügyben is folyik eljárás Szlovákiában. Az egyik esetben négy személy ellen, esetükben 18,6 millió euró az okozott kár összege.

Ebből 13,1 millió euró a be nem fizetett adó. A másik csoporthoz 11 személy tartozik, akik 811 ezer eurónyi áfát igényeltek vissza, ebből 630 ezer euró nem volt befizetve. A rendőrök összesen tíz szlovák városban tartottak összesen 17 házkutatást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.