BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord alacsony hozam az állampapír-aukción

Tovább süllyedt csütörtökön az egyéves diszkont kincstárjegy hozama. A hároméves változó kamatozású kötvényre óriási kereslet volt.

Két aukciót tartott csütörtökön az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az intézmény egyéves diszkont kincstárjegyeket hirdetett meg 40 milliárd forint értékben, amit bő másfélszeresen le is jegyeztek. Az ÁKK az eredeti tervnek megfelelő mennyiségben fogadott el az ajánlatokból 1,7-1,8 százalékos hozamok mellett. Az átlaghozam 1,77 százalékos lett, ez 9 bázisponttal alacsonyabb a két héttel korábbinál, és történelmi mélypontnak felel meg.

Az ÁKK egy változó kamatozású kötvényt is kibocsátott ugyanekkor. A hároméves állampapírt 20 milliárd forint értékben hirdették meg, de a három és félszeres túljegyzés hatására végül 30 milliárd forintnyi ajánlatot fogadtak el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.