BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a Bankszövetség válasza a bankelszámoltatásra

A Magyar Bankszövetség "a jogbiztonság és a kiszámítható jogalkalmazás érdekében" kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök a bankok elszámoltatásáról szóló törvényt ne írja alá, hanem küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra.

Ennek szükségességét az is indokolja szerintük, hogy az elszámolási törvény alapjául szolgáló, júliusban elfogadott törvénnyel kapcsolatban bírói kezdeményezésre alkotmánybírósági eljárás van folyamatban, melytől a most elfogadott törvény elválaszthatatlan.

Mint írták, a "bankszektor ügyfelei felé megerősíti, hogy - amint korábban is mindig az aktuális jogszabályok betartásával dolgozott, - a törvény hatályba lépése esetén pontosan, az abban foglalt határidőket maradéktalanul betartva, végre fogja hajtani a törvény szerinti elszámolást, visszaírást".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.