BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig rosszul fogy a lakossági állampapír

A múlt héten sem kelt el annyi Kamatozó Kincstárjegy, mint amennyit meghirdetttek.

Szeptember 22-26. között is kevesebb Kamatozó Kincstárjegyet adtak el, mint amennyit terveztek. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 23 milliárd forintnyit hirdetett meg az egyéves lakossági állampapírból, ám csak 19 milliárd forintnyit jegyeztek le a befektetők. Az ÁKK újabban egyre gyakrabban jár úgy, hogy képtelen eladni az egyéves lakossági állampapírból a tervezett volument. Szeptemben 15-19. között ugyan éppen sikerült ez, de az azt megelőző héten is az állam nyakán maradt néhány milliárd forintnyi kincstárjegy.

A Kamatozó Kincstárjegyek iránti kereslet azóta maradozik el a kínálattól, hogy az ÁKK júniusban 2,9, majd július végén 2,5 százalékosra csökkentette a kamatát. Szintén mérsékelt az érdeklődés a bankbetétek alternatívájaként létrehozott, és egyedül a Magyar Államkincstár fiókjaiban értékesített Féléves Kincstárjegyek iránt. Utóbbiakból a múlt héten 1,3 milliárd forintnyit hirdettek meg, ennél kicsivel jegyeztek le kevesebbet. A féléves lakossági állampapír kamata 2,25 százalékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.